Review Peter 

1 januari 2020: De weegschaal geeft 91,5 kilo aan. Wow!! Dat is weer een mooi moment, 25 kilo eraf in slechts drie maanden tijd!

Mijn eerste doel in het voedingsbegeleiding-programma van Sander was om onder de 100 kilo komen en de eerste 6 weken heb ik mij strak aan het voedingsplan gehouden. Volgens het voedingsplan mocht ik na 3 weken een dag in de week “ cheaten”.

3-4 kilo per week afgevallen

De eerste weken ging het hard. Ik viel ongeveer 3-4 kilo per week af. Dat was zeer motiverend en het werd minder lastig om het voedingsschema te volgen omdat ik geen trek in lekkers meer had.

‘Ik ben iemand die van lekker eten houd (grote borden of twee keer opscheppen), en ook van bij elk koffie of thee moment een koek nam (geen kleintjes).’ 

Nu, na 3 maanden,  kijk ik  goed naar wat ik eet. Nog steeds koek bij de koffie (maar nu een halve of kwart stukje), ik drink nog steeds een wijntje (maar een glas), ik eet af en toe nog borrelhapjes (maar mager bv ossenworst, kipfilet met avocado er tussen, rookvlees met ei, veel snoeptomaatjes, komkommer, wortel, 30+kaas, minder vette chips enz).

Sporten

Sinds ik ben gestart met het nieuwe voedingsschema ben ik ook twee keer per week gaan sporten. De bedoeling was namelijk om af te vallen en geen spierkracht te verliezen. Sporten in combinatie met het voedingsschema (en discipline) hebben geleid tot een gewicht verlies van 25 kilo!

” Los van het gewichtsverlies heeft het voedingsschema mij ook nog op een ander vlak enorm geholpen. Mijn bloedwaardes zijn namelijk enorm verbeterd.

Pre diabeet

Ik was pre diabeet. Nu zit mijn glucose ver onder de gevaarlijke grens. De waarde van het slechte cholesterol is enorm verbeterd (ik mag zelfs stoppen met cholesterol tabletten). Ook de bloeddruk is veel beter geworden en  mijn nierfunctie is sterk verbeterd. Ik voel mij een stuk beter, fitter. Krijg heel veel complimenten dat ik er goed uit zie (ook dat motiveert enorm)

Sander, bedankt voor de steun, opbeurende woorden en begeleiding gedurende deze periode.

We gaan elkaar nog zeker zien en spreken.

Peter