Berry kwam half december bij mij voor een 9-weeks voedingsprogramma. Na een uitgebreide anamnese besprak ik met Berry de week erna het voedingsschema op maat. Op maat betekent aangepast op haar voorkeuren, haar dagindeling, maar vooral op haar doelen en belangrijker nog aangepast op haar lichaam.

Het doel dat zij beoogde te halen was teruggaan van een gewicht van 63 kilo naar 59 kilo zonder verlies van spieren. Haar lichaam daarentegen had een sterke behoefte aan een orthomoleculair behandelingsplan aangezien Berry een aantal lichamelijke ongemakken bleek te hebben. Eind november had zij  haar laatste afspraak gehad bij de fysiotherapeut omdat zij last had van de knie wegens een kruisbandoperatie en veel last had van het Carpaal tunnelsyndroom dat haar veel pijn en tintelingen veroorzaakte in haar handen, vingers en polsen. Er werd haar verteld dat ze zich nooit meer zou kunnen opdrukken tijdens het sporten. Tevens bleek de pijn er na de behandeling er nog steeds te zijn.

Naast deze ongemakken was Berry chronisch moe, had geregeld hoofdpijn, had medicijnen voor het inslapen en medicijnen voor de perikelen van de menopauze. Het resultaat na 9 weken? Géén pijn, géén moeheid, méér energie, ze kan zich gewoon opdrukken, ze kan gewoon springen én zonder enig verlies van spiermassa is Berry nu 59 kilo. Ik kan niet zeggen hoe trots ik ben op haar doorzettingsvermogen en focus. Ze heeft zich geheel gehouden aan het trainings- en voedingsprogramma. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen.

 

Reactie Berry:

Toen in bij Sander kwam had ik een moeilijke tijd achter de rug. Voor de 4e keer geopereerd aan mijn knie en daar best nog wel last van. Plus idd veel moeheid en weinig energie. Te horen gekregen van mijn fysio dat  ik niet meer intensief zou kunnen trainen. Echter toen kwam ik in gesprek met Sander. Hij overtuigde mij dat er best wel wat aan te doen was. Naar een goed overleg en een aangepast dieet en trainingsschema knapte ik helemaal op. Sander dankzij  jou en je enthousiasme ben ik weer daar waar ik wezen wil en kan ik weer enthousiast trainen. Dankzij je voedingsschema is de pijn weg en mijn energie weer volop terug.

Sander bedankt!